zondag 15 februari 2009

Valentijn in Zwitserland: Winterwanderung in Lenzerheide

Yves had twee weken geleden ergens reclame gezien van een top-event tijdens dit weekend. Dit event ging echter door in Sankt-Moritz en dat is toch net iets te ver voor 1 dagje, dus besloten we er een Valentijns-weekend van te maken.

Wij dus op zaterdag met de auto richting Graubünden. We waren niet de enigen met dat idee, dus hebben we redelijk wat file moeten trotseren maar het bleek achteraf absoluut de moeite waard. Kort na de middag kwamen we in een smalle vallei aan in Lenzerheide. We trokken onze bottinnen en skibroeken aan (lekker warm) voor een stevige winterwandeling. Hier in Zwitserland hebben ze speciale wegen die ze in de winter prepareren om te kunnen wandelen. Zoals de zomer-wandelwegen zijn ook deze zeer goed aangegeven.



Na een steil begin konden we genieten van het mooie uitzicht. Wandelen op een echte sneeuwlaag is niet zo evident en dus ook behoorlijk inspannend. Maar dat kunnen we dan ook weer beschouwen als onze fitness-training van dit weekend. Bovendien moesten we ook goed uitkijken: skipistes oversteken is altijd een beetje riskant en ik zou niet graag met een skiër in volle vaart in aanraking komen (zij dragen wel bijna allemaal een helm, maar wij als wandelaar natuurlijk niet ;-)). Plots leek het redelijk snel te gaan op de kaart dus besloten we nog een lusje verder te wandelen, maar we bleken uiteindelijk niet helemaal te zijn waar we dachten te zijn. Geen probleem echter, het was een heel mooi stuk.



We waren nog niet helemaal terug beneden in de vallei als het terug begon te sneeuwen. Het laatste stukje hebben we dus vooral de grond voor onze voeten gezien ;-) In het dorp nog even bewonderend gekeken naar skiërs en snowboarders die zotte toeren uithaalden op een kleine schans en toen naar de warmte (en supergoeie douche aldus Yves) van het hotel in Tiefencastel.



Meer foto's

1 opmerking:

  1. heb er net een weekje Frankrijk opzitten (Les Menuires - 3 Vallées), niet zo heel erg ver van bij jullie. ook daar was het bij momenten enkel het stukje piste net voor het board dat je zag, en niet meer. enkel vrijdag hebben we volle zon gehad.
    hopelijk nog wat sneeuw en veel zon voor jullie, hier terug in België is het vooral grijs en grauw. zucht...
    we zullen alvast beginnen duimen voor in april. is 2 jaar het maximum of is er kans dat het verblijf nog wat langer wordt?

    groeten uit Schepdaal

    R

    BeantwoordenVerwijderen