zondag 17 oktober 2010

Aan de voet van...

Tijdens het mooiste weekend van september waren we vermoedelijk op één van de mooiste plekken in Zwitserland, in Mürren aan de voet van de Schilthorn.

In een last minute bevlieging (zoals we hier wel vaker hebben) probeerden we eerst nog een overnachting in een berghut te regelen voor een tweedaagse trektocht, helaas, berglievend Zwitserland was ons voor en alles zat vol. Plan B kwam in werking en we zochten een zo hoog mogelijk gelegen dorp uit, en zo kwamen we bij Mürren, enkel bereikbaar door eerst een gondel en daarna nog een bergtreintje te nemen.

Dag 1 stond de beklimming van de Schilthorn op het programma, 1300 m stijgen. Op de top is een 360° panoramisch restaurant, ooit nog het decor van een James Bond film (On her majesty's secret service). Tijdens de beklimming heb je voortdurend een schitterend zicht op het majesteuze trio Eiger, Mönch en Jungfrau. Onderweg kwamen we vele schapen tegen; die voelden precies de 'Almabtrieb' al aankomen en begaven zich alvast naar lager gelegen alpenweiden. Voor de terugweg kozen we voor de kabelbaan.

Dag 2 trokken we naar de Rotstockhütte, één van de hutten die volgeboekt was. De tocht was minder zwaar, maar zeker even mooi. Onderweg figureerden we nog als model voor een fotograaf die in opdracht van het ministerie van buitenlandse zaken werkte aan een brochure om Zwitserland in het buitenland te promoten. Laat het ons weten als u ons ziet opduiken, we zijn benieuwd naar het eindresultaat!










3 opmerkingen:

  1. Moet een prachtige wandeling zijn geweest.

    Grtz

    Dirk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik me niet vergis zijn jullie al peter of meter(?). Als ik foto nr. 5 zie...zou ik zeggen ...denk aan uw pete- of metekind! Dat is voer voor professionals...of zijn jullie dat al?
    Prachtige tocht in het mooiste land van Europa.

    Groetjes uit het grijze Vlaanderen.

    Wim H.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat foto 5 betreft, het ziet er weer straffer uit dan het in werkelijkheid is...

    BeantwoordenVerwijderen